سفیر اسرائیل در سازمان ملل: حزب‌الله می‌کوشد با کمک تهران قدرت خود را بازسازی کند

در پی حملات تازه اسرائیل به مواضع حزب‌الله در لبنان، دنی دانون، سفیر این کشور در سازمان ملل متحد، گفت که حزب‌الله لبنان در تلاش است تا «قدرت خود را بار دیگر به دست آورد و با کمک ایران مجددا مسلح شود».

او دوشنبه ۲۴ دی در نامه‌ای به ۱۵ عضو شورای امنیت اعلام کرد که شبه‌نظامیان حزب‌الله همچنان یک «تهدید جدی» برای اسرائیل و ثبات منطقه هستند.

براساس ارزیابی به‌روزشده اطلاعاتی آمریکا که ماه گذشته منتشر شد، حزب‌الله احتمالا تلاش خواهد کرد تا زرادخانه و نیروهای خود را بازسازی کند و این نیروی تحت حمایت جمهوری اسلامی همچنان تهدیدی بلندمدت برای ایالات متحده و متحدان منطقه‌ای واشینگتن خواهد بود.

اسرائیل و حزب‌الله پس از بیش از یک سال درگیری، با میانجیگری آمریکا با یک آتش بس ۶۰ روزه موافقت کردند که از هفت آذر (۲۷ نوامبر) آغاز شد.

این توافق ارتش لبنان را ملزم می‌کند تا با بیرون راندن نیروهای حزب‌الله، در جنوب رود لیتانی و در مرز با اسرائیل مستقر شود.

از زمان برقراری آتش‌بس، هر دو طرف یکدیگر را به نقض توافق متهم کرده‌اند.

ارتش اسرائیل بامداد دوشنبه ۲۴ دی، اعلام کرد جنگنده‌های نیروی هوایی این کشور در ساعات اخیر چندین هدف متعلق به حزب‌الله را در نقاط مختلف لبنان منهدم کرده‌اند.

بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل، در این حملات اهدافی از جمله یک سایت پرتاب راکت، یک تاسیسات نظامی و گذرگاه‌هایی در مرز سوریه و لبنان که برای انتقال تجهیزات نظامی به حزب‌الله مورد استفاده قرار می‌گرفتند، هدف قرار داده شد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که پیش از انجام حملات، تهدیداتی را از طریق یک مکانیسم بین‌المللی که به‌عنوان بخشی از آتش‌بس جاری میان اسرائیل و حزب‌الله ایجاد شده، مطرح کرده بود، اما «به این تهدیدات رسیدگی نشد.»

در این بیانیه گفته شده است: «ارتش اسرائیل همچنان به تلاش برای رفع هرگونه تهدید علیه این کشور ادامه داده و هرگونه تلاش حزب‌الله برای استقرار مجدد و تقویت خود را مطابق با تفاهمات توافق آتش‌بس متوقف خواهد کرد.»

پیش‌تر رسانه‌های لبنان و اسرائیل از انجام این‌ حملات گزارش‌هایی منتشر کردند و ویدیوهایی نیز در ارتباط با این حملات در فضای مجازی منتشر شد.

دنی دانون، در نامه خود به شورای امنیت نوشت: «در حالی که توانایی‌های نظامی حزب‌الله در طول جنگ به‌طور قابل توجهی کاهش یافته، آنها اکنون در تلاش هستند تا با کمک جمهوری اسلامی قدرت خود را دوباره به دست آورند و مجددا مسلح شوند.»

دانون افزود «ضروری» است که دولت لبنان و جامعه بین المللی بر «مهار قاچاق اسلحه، مهمات و حمایت مالی از طریق مرز سوریه و لبنان و از طریق مسیرهای هوایی و دریایی» تمرکز کنند.

به نوشته سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، «از زمان دستیابی به توافق آتش‌بس، تلاش‌های متعددی برای انتقال سلاح و پول نقد به حزب الله انجام شده است.»

او گفت که تقویت نظامی مداوم حزب‌الله گاهی در نزدیکی پایگاه‌های حافظ صلح سازمان ملل و گشت‌زنی‌ها در جنوب لبنان صورت می‌گیرد.

دانون نوشت: «با وجود این، یونیفیل تصمیم گرفت ماموریت خود را با ملایمت تفسیر کند و تمام اقدامات لازم را برای اطمینان از عدم استفاده از منطقه عملیاتی‌اش برای هر نوع فعالیت‌ خصمانه انجام ندهد.»

اسرائیل مدت‌هاست که از صلح‌بانان سازمان ملل متحد که به یونیفیل معروف هستند و بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت به دولت لبنان کمک می‌کنند تا اطمینان یابند جز پرسنل مسلح و سلاح دولتی، نیروی مسلح یا تسلیحات دیگری در جنوب لبنان وجود ندارد، انتقاد می‌کند.