برگزاری نشست سوریه در ریاض با حضور کشورهای غربی و منطقه‌ای و بدون جمهوری اسلامی

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۳

جمعی از وزیران خارجه و دیپلمات‌های ارشد کشورهای غربی و منطقه خاورمیانه در اولین نشست درباره سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد، در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، حضور خواهند یافت. از جمهوری اسلامی مقامی به این نشست دعوت نشده است.

آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان و دیوید لامی، وزیر خارجه بریتانیا یکشنبه وارد ریاض شدند.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز که در این نشست حضور دارد یکشنبه ۲۳ دی گفت وزیران خارجه اتحادیه اروپا در پایان ماه جاری در بروکسل برای گفت‌وگو درباره لغو تحریم‌ها علیه سوریه دیدار خواهند کرد.

وزرای خارجه عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، عراق، اردن، لبنان و ترکیه هم به علاوه نمایندگان اتحادیه اروپا و ایالات متحده در نشست ریاض حضور دارند.

پیش‌بینی می‌شود برخی از مقام‌های ارشد عرب و غربی نیز در این مراسم شرکت کنند. از طرف حکومت جدید سوریه نیز، اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه جدید این کشور در این نشست حاضر خواهد بود.

انجام دیدارهای دوجانبه در حاشیه نشست

بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی در حاشیه نشست ریاض، با همتای مصری خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه عمان نیز بر ضرورت انجام اقداماتی قاطع برای خروج اسرائیل از تمام خاک سوریه تاکید کرد

کمی قبل از آن، وزارت خارجه بریتانیا در بیانیه‌ای نوشت: «مذاکرات در ریاض به رهبری اعراب خواهد بود و بر گام‌های بعدی جامعه بین‌المللی برای حمایت از مقامات موقت سوریه از جمله مکانیسم‌هایی برای پاسخگو کردن رژیم اسد در زمینه جنایات جنگی که علیه مردم سوریه مرتکب شد، متمرکز است.»

این نشست که از سوی عربستان سعودی مدیریت می‌شود، اولین نشست بین‌المللی است که هم حاکمان جدید سوریه و هم مقامات ارشد غربی در آن حضور دارند.

پیشتر یک نشست با حضور دیپلمات‌های ارشد ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا در مورد سوریه در پنجشنبه در رم و یک نشست در اردن در ماه گذشته با حضور کشورهای منطقه و برخی کشورهای غربی برگزار شده بود.

کنفرانس روز یکشنبه در حالی برگزار می‌شود که دولت جدید سوریه خواستار لغو تحریم‌ها از سوی غرب برای کمک به پیوستن دمشق به جریان مالی بین‌المللی است.

آلمان، ایتالیا و فرانسه در روزهای اخیر بر کاهش تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه تاکید کرده‌اند، اما تصمیم نهایی تنها می‌تواند از سوی کل اتحادیه اروپا گرفته شود.

ایالات متحده دوشنبه معافیت تحریمی را برای معاملات با نهادهای حکومتی در سوریه به مدت شش ماه صادر کرد تا بتواند به جریان کمک‌های بشردوستانه کمک کند.

اظهارات دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس

همزمان با این نشست، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس بر حمایت از تسهیل بازگشت آوارگان و پناهجویان به خانه‌هایشان در سوریه تاکید کرد.

او از تصمیم دولت انتقالی سوریه برای انحلال گروه‌های مسلح و محدود کردن حمل سلاح به نیروهای دولتی حمایت کرد.

همچنین دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، حملات مکرر اسرائیل به سوریه را محکوم کرد و خواستار عقب‌نشینی اسرائیل از تمامی اراضی اشغالی این کشور شد.

او با انتقاد از تلاش اسرائیل برای «گسترش شهرک‌سازی در جولان اشغالی» گفت این منطقه، سرزمینی عربی و متعلق به سوریه است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها