رییس سازمان انرژی اتمی موافقت جمهوری اسلامی را با نظارت بیشتر آژانس تایید کرد

شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۴

رییس سازمان انرژی اتمی، گزارش‌ها درباره موافقت جمهوری اسلامی با نظارت بیشتر آژانس را تایید کرد و گفت که افزایش همکاری‌ها به دلیل افزایش غنی‌سازی در ایران انجام شده است.

محمد اسلامی شنبه ۲۴ آذر گفت که «به طور طبیعی» با تغییر مقیاس فعالیت‌های هسته‌ای، سطح نظارت هم تغییر می‌کند و باید تعداد بازرسی‌ها نیز افزایش پیدا کند.

او توضیح بیشتری درباره میزان افزایش بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی نداد.

خبرگزاری رویترز پنج‌شنبه ۲۲ آذر با استناد به گزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نوشت که جمهوری اسلامی موافقت خود را با درخواست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای افزایش دفعات و شدت اجرای اقدامات پادمانی در تاسیسات هسته‌ای فردو اعلام کرده است.

در سوی دیگر، خبرگزاری تسنیم نوشت که تعداد بازرسی‌ها (و نه بازرسان) افزایش می‌یابد و دلیل افزایش بازرسی‌ها افزایش غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم از سوی جمهوری اسلامی است.

اسلامی: با آژانس درباره دو مکان باقی مانده، تعامل خواهیم کرد

رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی گفت که بر اساس بیانیه مشترک تهران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال ۱۴۰۱، رابطه ایران و آژانس «در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی» است.

او افزود: «ما با آژانس درباره دو مکان باقی مانده تعامل خواهیم کرد تا پرونده‌ها بسته شود.»

در قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام شده است که مدیر کل آژانس درباره مواد هسته‌ای اعلام نشده در چند مکان نامشخص در ایران، معلوم نبودن مکان کنونی این مواد و این ارزیابی که بر خلاف توافق پادمانی تهران، مواد اتمی مورد استفاده در ایران اعلام نشده است، عمیقا نگران است.

اسلامی در ادامه صحبت‌های روز شنبه خود گفت: «برخی جریان‌ها به‌ویژه اسرائیل به‌دنبال ایجاد رعب و وحشت علیه برنامه هسته‌ای ما هستند.»

مقام‌های جمهوری اسلامی در هفته‌های گذشته با صراحت بیشتری درباره احتمال تلاش تهران برای دست‌یابی به بمب اتمی سخن گفته‌اند و در همین حال گزارش هایی درباره حمله به تاسیسات اتمی ایران منتشر شده است.

رافائل گروسی، مدیر‌کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ۱۶ آذر تخمین زد مقدار اورانیوم غنی شده تا ۶۰ درصدی که جمهوری اسلامی اکنون در اختیار دارد، اگر به خلوص ۹۰ درصد برسد، برای تولید چهار بمب اتمی کافی است.

جمعه ۲۳ آذر، وال‌استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آگاه گزارش داد برخی اعضای تیم دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری منتخب آمریکا که سقوط حکومت بشار اسد را بررسی می‌کنند، به طور جدی در حال ارزیابی گزینه‌های موجود به منظور جلوگیری از دست‌یابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای از جمله «با حمله‌های هوایی پیشگیرانه» هستند.

ترامپ که به‌عنوان شخصیت سال مجله تایم انتخاب شده است نیز در گفت‌وگو با این مجله، احتمال حمله نظامی به ایران را رد نکرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها