حضور نیروهای امنیتی و هم‌بستگی مردمی مانع تکرار «آشوب نژادپرستانه» در بریتانیا شد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۸

حضور گسترده نیروهای امنیتی در سراسر بریتانیا و نمایش هم‌بستگی مردمی در روز چهارشنبه ۱۷ مرداد، از تکرار ناآرامی‌هایی که در روزهای اخیر رخ داده بود، جلوگیری کرد. این آشوب‌ها شامل «حملات نژادپرستانه به مسلمانان و مهاجران» بود.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا که پس از پیروزی در انتخابات چهارم ژوییه با یک بحران زودهنگام مواجه است، گفت که چهارشنبه شب «از آن‌چه انتظار می‌رفت، بسیار بهتر بود».

او جلسه‌ای اضطراری با پلیس برگزار کرد تا اطمینان حاصل کند تلاش‌ها برای مهار هر گونه آشوب بیشتر ادامه دارد.

استارمر به خبرنگاران گفت: «من بسیار مشتاق بودم که بتوانیم نشان دهیم اگر کسی در نظم عمومی اخلال ایجاد کند، ظرف چند روز در اختیار سیستم عدالت کیفری قرار خواهد گرفت.»

او صبح روز چهارشنبه به شورشیان هشدار داده بود با حبس‌های طولانی مواجه خواهند شد.

دایانا جانسون، یکی از مقام‌های ارشد دولت بریتانیا هم گفت: «اجرای سریع عدالت باعث می‌شود مردم قبل از اینکه درگیر جرم و جنایت شوند، به عواقب آن فکر کنند.»

مارک رولی، فرمانده پلیس لندن، روز پنج‌شنبه ۱۸ مرداد با تاکید بر اینکه شب گذشته به غیر از چند حادثه جزیی بسیار آرام گذشت، گفت که تدابیر امنیتی و هم‌بستگی مردم محلی توانست از بروز خشونت‌های بیشتر جلوگیری کند.

به گفته رولی، بسیاری از افراد دستگیر شده در عملیات‌های اخیر پلیس سابقه جنایی دارند.

او با اعلام اینکه بیش از ۴۰۰ نفر از زمان آغاز شورش‌ها در سراسر کشور دستگیر شده‌اند، گفت هر گونه ادعایی مبنی بر اینکه آن‌ها میهن‌پرست هستند یا دلیلی برای اقدامات خود دارند، «مزخرف» است.

به گفته رولی، آن‌ها مجرم هستند و بیشتر آن‌ها به اتهام ایجاد اختلال توام با خشونت در نظم عمومی محاکمه خواهند شد و برای چند سال به زندان خواهند رفت.

حوادث چهارشنبه شب

پلیس اعلام کرد ده‌ها نفر در شهر کرایدون با پرتاب بطری سعی در ایجاد اختلال در نظم عمومی داشتند.

در بلفاست ایرلند شمالی سطل‌های زباله به آتش کشیده شد و نیروهای امنیتی چند نفر را «به اتهام نفرت‌پراکنی و نژادپرستی» دستگیر کردند.

اقدامات هماهنگ و گسترده از سوی نیروهای امنیتی و مردم محلی توانست از وقوع خشونت‌های بیشتر جلوگیری کند و آرامش نسبی را به خیابان‌های بریتانیا بازگرداند.

بریتانیا پس از حمله مرگبار روز ۲۹ ژوییه که منجر به کشته شدن سه دختر جوان در ساوتپورت، شمال غرب انگلستان شد، شاهد شورش‌های متعددی بوده است.

این حمله موجی از پیام‌های آنلاین غیرواقعی را به همراه داشت که به اشتباه، یک مهاجر اسلام‌گرا را به عنوان قاتل معرفی می‌کردند.

در واکنش به این رویدادها، گروه‌های راست افراطی مخالف مهاجرت، ده‌ها تجمع در سراسر بریتانیا را برای روز چهارشنبه برنامه‌ریزی کرده بودند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا

شنیداری

پادکست‌ها