ناآرامی و شورش در چند شهر بریتانیا در پی کشته شدن سه دختربچه

شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۳

در پی قتل سه دختربچه، معترضان شامگاه جمعه در خیابان‌های ساندرلند در شمال شرقی بریتانیا تجمع کردند. در روزهای اخیر ناآرامی‌های خشونت‌آمیزی در چندین شهر در بریتانیا شروع شده است و مقامات در حال آماده شدن برای مقابله با شورش‌های احتمالی بیشتر هستند.

در شهر بندری ساندرلند معترضان ساختمانی در مجاورت ایستگاه پلیس را به آتش کشیدند، خودروها را واژگون کردند و به سمت پلیس ضدشورش اشیایی پرتاب کردند.

یک مقام ارشد پلیس نورثامبریا روز شنبه خشونت را محکوم کرد و گفت: «خشونت، غارت، خرابکاری- همه اینها اعتراض نیست، یک رفتار مجرمانه است.»

یکی از معاونان وزارت کشور بریتانیا درباره پتانسیل وقوع خشونت بیشتر هشدار داد و به آشوبگران گفت که مقامات آنها را زیر نظر خواهند داشت.

رسانه‌ها در بریتانیا اعتراضات را به گروه‌های راست افراطی نسبت داده‌اند.

در سرتاسر بریتانیا، پلیس منتظر اعتراضات در چندین شهر دیگر است. بر اساس پست‌های رسانه‌های اجتماعی، تا روز یکشنبه در بیش از سی نقطه در انگلستان و ولز تجمع‌هایی برنامه‌ریزی شده است.

این تجمعات در پی چندین شب شورش و خشونت در شهر ساوتپورت و پس از آنکه حمله با چاقو در عصر دوشنبه باعث کشته شدن سه دختر بچه شد، برنامه‌ریزی شده است. در این حمله هشت کودک دیگر و دو بزرگسال زخمی شدند.

مظنون این حمله که مردی به نام اکسل روداکوباناست در در بریتانیا متولد شده، اما در ساعات پس از حمله، اطلاعات نادرست در مورد هویت او- از جمله ادعای نادرست مبنی بر اینکه او یک مهاجر غیرقانونی است، به سرعت در فضای مجازی پخش شد.

طی روزهای گذشته پس از وقوع خشونت در اعتراضات، ده‌ها نفر در سراسر انگلستان دستگیر شدند، از جمله بیش از صد نفر در تجمعی در بیرون خیابان داونینگ لندن.

اواخر روز جمعه، کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا با مقامات محلی، پلیس و رهبران مذهبی در ساوتپورت ملاقات کرد. او اعطای بسته حمایتی را برای کمک به خانواده‌های داغدار و انسجام جامعه، از جمله بهبود دسترسی به سلامت روان و خدمات روانشناختی تایید کرد.

نایجل فاراژ، رهبر حزب «ریفورم یو کی» گفت فعالیت هواداران راست افراطی «واکنشی به ترس و ناراحتی» است که «ده‌ها میلیون نفر» در مورد مهاجرت افراد به بریتانیا دارند.

این نماینده پارلمان بریتانیا افزود که خشونت را محکوم می‌کند، اما نگرانی‌های گسترده‌ای در مورد «انحطاط اجتماعی» مطرح کرد.

تظاهرات در روزهای گذشته شامل معترضانی بود که شعارهای ضد مهاجرتی از جمله «دیگر بس است» و «قایق‌ها را متوقف کنید» را سر می‌دادند.

به نوشته برخی رسانه‌های بریتانیایی، به نظر می رسد بسیاری از تظاهرکنندگان توجه خود را به هتل‌هایی معطوف کرده‌اند که در برخی موارد به اشتباه گفته می‌شود که پناهجویان را در خود جای داده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

کاملا هریس و ایران
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا

شنیداری

پادکست‌ها