دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

روسیه: مشروعیت زلنسکی زیر سوال است اما حاضریم با او مذاکره کنیم

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۴

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد هرچند مشروعیت ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین زیر سوال رفته است، اما مسکو برای مذاکره با او به منظور پایان دادن به مناقشه کنونی آمادگی دارد.

مقام‌های روسیه پیش‌تر گفته بودند دوره پنج ساله ریاست‌جمهوری زلنسکی در ماه مه سال جاری میلادی خاتمه یافته است و دولت او بدون برگزاری انتخابات جدید مشروعیت ندارد.

زلنسکی و متحدان غربی‌اش شرایط جنگی را دلیل تعویق انتخابات ریاست‌جمهوری اوکراین اعلام کردند و گفتند با توجه به اوضاع سیاسی روسیه و سرکوب مخالفان کرملین، این کشور صلاحیت اظهارنظر درباره انتخابات اوکراین را ندارد.

نظامیان و ادوات جنگی اوکراین در منطقه کی‌یف، ۱۳ فروردین ۱۴۰۱

سخنگوی کرملین روز پنج‌شنبه چهارم مرداد در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد «از منظر حقوقی» سوالاتی درباره مشروعیت سیاسی زلنسکی مطرح است اما «از منظر عملی، ما برای دست‌یابی به اهداف خود از طریق مذاکره آمادگی داریم».

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح می‌شوند که دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین در دیدار با وانگ یی، همتای چینی‌اش در گوانگژو، از آمادگی کی‌یف برای شرکت در مذاکرات صلح با مسکو خبر داد.

کولبا در عین حال تاکید کرد کی‌یف تنها زمانی با مسکو در این خصوص وارد تعامل خواهد شد که طرف مقابل با «حسن نیت» آماده مذاکره باشد.

به گفته وزیر امور خارجه اوکراین، در حال حاضر چنین رویکردی در سمت روسیه مشاهده نمی‌شود.

پسکوف در واکنش به سخنان کولبا گفت هرچند مسکو به طور کلی آماده آغاز فرآیند مذاکره است، اما در ابتدا باید مشخص شود اوکراین تا چه میزان برای این موضوع آمادگی دارد و «مدیریت‌کنندگان» این کشور تا چه حدی به آن برای شرکت در گفت‌وگوهای صلح اجازه خواهند داد.

مسکو بارها زلنسکی را «عروسک خیمه‌شب‌بازی آمریکا» نامیده و گفته او دستورات غرب را اجرا می‌کند.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه روز ۱۵ تیر گفت تنها راه تحقق صلح این است که اوکراین از ادعای مالکیت خود بر دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا دست بردارد.

کی‌یف و متحدان آن بارها این پیش‌شرط را رد کرده‌اند.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

بسیاری از کشورهای اروپایی بیم دارند روسیه پس از پایان مناقشه اوکراین، به دنبال حمله به سایر کشورهای منطقه باشد.

روزنامه اشپیگل روز ۲۵ تیر خبر داد به مدرکی محرمانه دست یافته که نشان می‌دهد آلمان در حال برنامه‌ریزی و فراهم کردن مقدمات لازم برای استقرار صدها هزار نیرو در مناطق شرقی این کشور است تا در صورت وقوع جنگ با روسیه وارد عمل شوند.

بر اساس این گزارش، برلین انتظار دارد در صورت تشدید تنش‌ها میان غرب و مسکو، حدود ۸۰۰ هزار نیرو از آلمان و سایر کشورهای عضو ناتو برای مقابله با تهدیدات روسیه بسیج شوند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان روز ۳۱ تیر گزارش داد در پی شدت گرفتن مناقشه اوکراین و همچنان افزایش تهدیدات روسیه در منطقه، تعدادی از کشورهای اروپایی تصمیم گرفته‌اند دوره اجباری خدمت سربازی را احیا یا آن را طولانی‌تر کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها