معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران: شهروندان آمریکایی به هیچ عنوان به ایران سفر نکنند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۱

آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز دوشنبه با اشاره به دهمین سالگرد بازداشت جیسون رضاییان، روزنامه‌نگار ایرانی-آمریکایی و زندانی پیشین در ایران، با انتشار یک ویدیو در شبکه اجتماعی ایکس از شهروندان آمریکایی خواست که به هیچ عنوان به ایران سفر نکنند.

او گفت: «روش حکومت ایران در بازداشت ناعادلانه شهروندان کشورهای دیگر همچنان ادامه دارد و خطر برای آمریکایی‌هایی که به ایران سفر کنند، واقعی است.»

جیسون رضائیان روز ۳۱ تیر ۱۳۹۳ بازداشت و در ۲۶ دی ماه ۱۳۹۴ پس از ۵۴۴ روز بازداشت در ایران به همراه سه زندانی دو تابعیتی ایرانی-آمریکایی دیگر آزاد شد.

جمهوری اسلامی در این مبادله یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از آمریکا گرفت. این مبلغ مربوط به یک پرداخت ۴۰۰ میلیون دلاری ایران به آمریکا برای خرید تسلیحات در دهه ۷۰ میلادی و ۱/۳ میلیارد دلار سود آن بود.

پیش‌تر در خرداد ماه ۱۴۰۱ نیز وزارت خارجه آمریکا به شهروندان این کشور هشدار داد به دلیل «خطر ربوده شدن و بازداشت و دستگیری خودسرانه شهروندان آمریکایی» به ایران سفر نکنند.

روز ۳۰ خرداد امسال نیز ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا در پی اقدام این کشور در تروریست شناختن سپاه، به شهروندان این کشور به طور موکد توصیه کرد از سفر به ایران خودداری کنند و از شهروندان کانادایی که در ایران هستند خواست فورا از ایران خارج شوند.

شمار دیگری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، سوئد، بلژیک و هلند هم در ماه‌ها و سال‌های گذشته به شهروندان خود هشدار دادند که به ایران سفر نکنند.

جمهوری اسلامی بر اساس «سیاست گروگان‌گیری» خود، با بازداشت خودسرانه اتباع خارجی یا شهروندان دوتابعیتی در تلاش برای اعمال فشار بر کشورهای غربی به منظور برآوردن خواسته‌های خود است.

در یکی از آخرین نمونه‌های این سیاست، یوهان فلودروس، شهروند سوئدی و سعید عزیزی، دیگر تبعه سوئدی، در خردادماه امسال در ازای آزادی حمید نوری، مقام قضایی سابق جمهوری اسلامی اجازه یافتند خاک ایران را ترک کنند و به سوئد بازگردند.

در حال حاضر برخی از شهروندان دوتابعیتی یا غیرایرانی، همچنان با اتهاماتی چون «جاسوسی» و مجازات‌هایی سنگین مانند حبس‌های طولانی‌مدت یا اعدام مواجه و در ایران زندانی هستند.

احمدرضا جلالی، جمشید شارمهد، ناهید تقوی، نسرین روشن، محمد بیردال، سرین کُرتیس (بدیعی)، شهاب دلیلی، سیسیل کوهلر، ژاک پاری و اولیویه، شماری از زندانیان دو تابعیتی و شهروندان خارجی زندانی در ایران هستند.

ایران‌اینترنشنال در خردادماه امسال در گزارشی اختصاصی نوشت که نسرین روشن، شهروند ایرانی-بریتانیایی و زندانی سیاسی از ۲۵ آبان ۱۴۰۲ در ایران زندانی شده و دوران سه سال حبس خود را در زندان اوین می‌گذراند.

در سال‌های گذشته چهره‌های سیاسی ایرانی و بین‌المللی بارها نسبت به این سیاسیت گروگانگیری جمهوری اسلامی و بازداشت و زندانی شدن شهروندان دیگر کشورها هشدار دادند.

روزنامه همشهری به‌عنوان ارگان مطبوعاتی شهرداری تهران زیر نظر علیرضا زاکانی، در بخشی از یادداشتی که روز شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ منتشر کرد، اعتراف کرد که جمهوری اسلامی «با کار امنیتی» دوتابعیتی‌ها را دستگیر و آمریکا را «مجبور» به آزادسازی دلارهای بلوکه شده خود می‌کند.

محسن رضایی، از فرماندهان سابق سپاه پاسداران هم یک‌بار دیگر هم در جریان مذاکرات هسته‌ای آمریکایی‌ها را تهدید به اسارت گرفتن هزار نفر از آن‌ها کرد و گفت برای آزادی این اسرا، هزاران میلیارد دلار غرامت می‌گیریم و مشکل اقتصادی کشور را حل می‌کنیم.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین جمهوری اسلامی و رییس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم هم در دوره مدیریت خود در دولت حسن روحانی در اظهاراتی گفت قرار بود او در ازای پرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی بریتانیا به ایران برای آزادی نازنین زاغری راتکلیف- شهروند ایرانی بریتانیایی پادرمیانی کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها