فرمانده انتظامی البرز: دختران بی‌حجاب در دسته عزاداری شناسایی و احضار شدند

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۲۷

پس از انتشار ویدیویی از حضور دخترانی جوان بدون داشتن حجاب اجباری در دسته عزاداری روز عاشورا در کرج، حمید هداوند، فرمانده انتظامی استان البرز، از شناسایی و احضار آن‌ها خبر داد. او گفت که پلیس «حرمت‌شکنی را بر نمی‌تابد» و برابر قانون «با هنجارشکنان» برخورد خواهد کرد.

هداوند روز چهارشنبه ۲۷ تیر با اشاره به ویدیوی «حضور چند دختر بی‌حجاب» در یک دسته عزاداری روز عاشورا، آنان را متهم به «خدشه‌دار کردن احساسات عزاداران حسینی» در کشور کرد.

او با تاکید بر اینکه ماموران پلیس پیگیر این موضوع هستند گفت که «همه این افراد شناسایی» و به پلیس استان البرز احضار شده‌اند.

به گفته این مقام فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی، پلیس برابر قانون «با افرادی که حرمت امامان شیعه را می‌شکنند»، برخورد خواهد کرد.

روز سه‌شنبه ۲۶ تیر ویدیویی از حضور دخترانی بدون پوشش اجباری در یکی از دسته‌های عزاداری در شهر کرج در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت.

آزادی انتخاب پوشش و حضور در فضای عمومی

آزادی پوشش یکی از مهم‌ترین چالش‌های جمهوری اسلامی است که برای مبارزه با آن هزینه‌های بسیاری را بر جامعه ایران تحمیل کرده است.

به نظر می‌رسد پس از قتل حکومتی مهسا ژینا امینی در پاییز ۱۴۰۱ و اعتراضات گسترده‌ای که در سراسر کشور شکل گرفت، پروژه محدود کردن حضور زنانی که در فضاهای عمومی تن به حجاب اجباری نمی‌دهند شکست خورده است.

کارناوال عاشورا

برخی ناظران بر این باورند که مراسم دهه محرم و روز عاشورا سال‌هاست از یک عزاداری مذهبی به کارناوالی برای اقشار و گروه‌های مختلف تبدیل شده است.

فروغ کنعانی، فعال حقوق زنان و پژوهش‌گر جامعه‌شناسی در واکنش به ویدیوی منتشر شده از دختران زنجیر‌زن بدون حجاب اجباری در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «با نسلی مواجهیم که هیجان یک کنسرت پر شر و شور ممنوعه را با ایرانیزه کردن "فستیوال" عاشورا جایگزین می‌کند.»

به گفته او این نسل قطعا «سر بزنگاهی که خود تشخیص می‌دهد»، جمهوری‌اسلامی را «کیش‌ و مات» می‌کند.
مجتبی نجفی، محقق و پژوهش‌گر ارتباطات نیز در ایکس نوشت که این تصویر برگزیده عاشورای ۱۴۰۳ است و پیام صریحی دارد.

به گفته او، حجاب اجباری شکست خورده و مقاومت در برابر این اجبار به قلب هیات‌های مذهبی رسیده‌ است.

او این شکست را در تداوم همه شکست‌های حکومت در عرصه سبک زندگی ارزیابی کرد​​.

از فروردین سال جاری موج جدیدی از سرکوب زنان در عرصه‌های عمومی آغاز شد و مسئولان حکومت با پیگیری طرح‌هایی مانند طرح نور درصدد جلوگیری از ظهور و بروز زنان با پوشش آزاد در جامعه برآمدند.

از آن زمان تاکنون، حتی در زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، این فشارها افزایش یافته و گزارش‌های متعددی از ایجاد مزاحمت، ضرب و جرح و دستگیری زنان در ایران منتشر شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها