آمریکا: حوثی‌ها یک کشتی با پرچم نروژ را با موشک ایرانی هدف گرفتند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۲۱

ارتش آمریکا اعلام کرد که حوثی‌های یمن احتمالا در ماه دسامبر یک موشک کروز ضد کشتی ساخت ایران را به سمت نفتکشی با پرچم نروژ در دریای سرخ شلیک کردند. این گزارش حاکی از ارتباط میان جمهوری اسلامی با حملات حوثی‌ها به کشتیرانی تجاری است.

گزارش آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده، حمله به کشتی استریندا را که باعث آتش گرفتن آن شد به تهران، حامی اصلی حوثی‌های یمن، مرتبط دانست.

این اطلاعات با یافته‌های یک شرکت بیمه مستقر در نروژ مطابقت دارد که بقایای کشف شده از استریندا را نیز بررسی کرده است.

این گزارش در شرایطی منتشر می‌شود که حوثی‌ها به حملات خود علیه کشتی‌رانی تجاری در منطقه دریای سرخ ادامه می‌دهند و تردد کشتی‌ها را در این آبراه حیاتی مختل کرده‌اند.

کشتی استریندا که از مالزی حرکت کرده و عازم کانال سوئز بود، حامل روغن پالم بود و ۲۰ آذر سال گذشته مورد اصابت موشک قرار گرفت.

این حمله باعث آتش‌سوزی بزرگی در کشتی شد اما خدمه آن آسیب ندیدند.

بقایای پیدا شده از حمله در کشتی که بعدا از سوی ارتش ایالات متحده تجزیه و تحلیل شد نشان می‌دهد قطعات موتور موشک کشف شده در کشتی با موشک کروز بالیستیک ضد کشتی ایرانی به نام «نور» مطابقت دارد.

در این گزارش آمده است: «موتور توربوجت ایرانی طلوع-۴ که در موشک نور استفاده می‌شود، دارای ویژگی‌های منحصر به‌ فردی از جمله پیشران کمپرسور و استاتور است که با بقایای موتور بازیابی شده از حمله حوثی‌ها به کشتی استریندا مطابقت دارد.»

در گزارش آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده همچنین آمده که این قطعات با تصاویری که جمهوری اسلامی از موتور طلوع-۴ در نمایشگاه بین‌المللی هوا و فضای روسیه در سال ۲۰۱۷ به نمایش گذاشت مطابقت دارد.

نور از سوی جمهوری اسلامی با مهندسی معکوس از موشک ضد کشتی چینی C-۸۰۲ ساخته شده است.

ایران این موشک را از پکن خرید و آزمایش آن را در سال ۱۹۹۶ و قبل از توقف انتقال این موشک‌ها به دلیل فشار ایالات متحده آغاز کرد.

آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت که نسخه ایرانی این موشک تا ۱۷۰ کیلومتر بُرد دارد و نسخه ارتقا یافته‌اش به نام قادر می‌تواند تا ۳۰۰ کیلومتر پرواز کند.

حوثی‌ها نیز موشکی شبیه به قادر به نام المندب ۲ با بُرد مشابه دارند.

شرکت بیمه نروژی که با نام اختصاری DNK شناخته می‌شود نیز که پس از حمله به استریندا بقایای آن را بررسی کرد و در ارزیابی خود گفت «به احتمال زیاد» کشتی مورد اصابت یک موشک کروز ضد کشتی C-۸۰۲ یا نور قرار گرفته است.

پیش از حمله حوثی‌ها به صنعا، پایتخت یمن، در سال ۲۰۱۴، این کشور موشک‌های C-۸۰۲ نداشت.

با ورود ائتلافی به رهبری عربستان سعودی به نمایندگی از دولت تبعیدی خود در سال ۲۰۱۵، زرادخانه حوثی‌ها به طور فزاینده‌ای مورد هدف قرار گرفت، اما پس از آن، موشک‌های جدیدتر به دست حوثی‌ها رسیدند.

سازمان ملل متحد تحریم‌های تسلیحانی علیه حوثی‌ها وضع کرده است اما جمهوری اسلامی مدت‌هاست که تسلیح حوثی‌ها را تکذیب می‌کند.

با این حال، ایالات متحده و متحدانش چندین محموله تسلیحاتی را از سوی ایران به مقصد حوثی‌ها در آب‌های خاورمیانه توقیف کرده‌اند و کارشناسان تسلیحاتی نیز سلاح‌های حوثی را که در میدان نبرد به دست آورده بودند به ایران مربوط دانسته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها