در عکسی که در رسانه‌های ایران منتشر شده است، چند نفر بر روی بدنه واژگون شده ناو سهند در سواحل بندرعباس دیده می‌شوند.

ناو سهند نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی غرق شد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۹

رسانه‌ها در ایران روز سه‌شنبه ۱۹ تیر گزارش دادند ناوشکن سهند متعلق به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به طور کامل در سواحل بندرعباس به زیر آب رفته و غرق شده است.

روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی روز ۱۷ تیر اعلام کرد ناو سهند که برای تعمیر به یکی از اسکله‌های مربوط به صنایع دریایی بندرعباس اعزام شده بود، دچار سانحه شده است. به گفته ارتش، این ناو به دلیل نفوذ آب به مخازن، تعادلش را از دست داده و اقدامات لازم برای بازگشت آن به حالت تعادل در حال انجام است.

روزنامه اعتماد روز ۱۹ تیر نوشت ناو سهند «با مشقت فراوان» از آب بیرون کشیده شده و به حالت تعادل برگشته بود، اما «با پاره شدن سیم مهاری که کشتی را نگه می‌داشته، دوباره به زیر آب رفت».

در سوی مقابل، خبرگزاری حکومتی ایسنا گفت عمق ساحل محل سانحه محدود و تنها حدود ۱۴ متر است و به همین دلیل «امکان غرق شدن این ناوشکن وجود ندارد».

ایسنا در عین حال اذعان کرد تلاش‌ها برای بازگرداندن ناو سهند به حالت تعادل تاکنون «به نتیجه نرسیده» و این عملیات «ممکن است مدتی طول بکشد».

ارتش ایران پیش‌تر گفته بود سانحه برای ناوشکن سهند چند زخمی بر جای گذاشته که برای درمان به بیمارستان اعزام شده‌اند.

وب‌سایت خبری عصر ایران در همین رابطه نوشت «هیچ‌کس هنوز نمی‌داند» چه اتفاقاتی منجر به غرق شدن ناو سهند شده است.

سه سال پیش، این ناو ایرانی به همراه ناو مکران با عبور از کانال مانش در رژه دریایی ۲۵ ژوئیه که به مناسبت بزرگداشت تاسیس نیروی دریایی روسیه در دریای بالتیک برگزار شد، شرکت کرد.

در سال ۱۳۹۸ حبیب‌الله سیاری، رییس ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، از استقرار ناوشکن سهند در خلیج عدن در چارچوب یک «ماموریت بلندمدت» خبر داد.

آذرماه سال قبل از آن، ناوشکن سهند به عنوان «پیشرفته‌ترین ناوشکن غرب آسیا»، در بندرعباس به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پیوست.

اعزام به خلیج عدن نخستین ماموریت طولانی مدت این ناو بود.

استقرار ناو سهند در خلیج عدن با توجه به حملات اخیر حوثی‌های یمن به کشتی‌های بین‌المللی نگرانی جامعه بین‌المللی را در پی داشت.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۰ آبان ۱۴۰۲ بر ضرورت توقف صدور نفت و ارزاق به اسرائیل تاکید کرد و از دولت‌های اسلامی خواست با اسرائیل همکاری اقتصادی نکنند.

در پی اظهارات خامنه‌ای، حوثی‌ها حملات خود را به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن آغاز کردند و امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداختند.

این دومین ناو جمهوری اسلامی با نام سهند است که غرق می‌شود.

ارتش آمریکا در سال ۱۳۶۷ در عملیاتی موسوم به «آخوندک»، به دو سکوی نفتی ایران حمله کرد. در جریان این عملیات، ناوی به نام سهند متعلق به نیروی دریایی ایران هدف قرار گرفت و منهدم شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
چند چند
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها