نخست‌وزیر اسپانیا: به رسمیت شناختن کشور فلسطین یک ضرورت برای صلح است

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۸

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، روز سه‌شنبه هشتم خرداد اعلام کرد تصمیم برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین، «یک ضرورت برای دست‌یابی به صلح» بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌هاست. هم‌زمان تانک‌های اسرائیل وارد شهر رفح شدند.

اسپانیا، ایرلند و نروژ به‌رغم اعتراض اسرائیل و پس از گذشت هفت ماه از جنگ در نوار غزه، اعلام کردند از روز سه‌شنبه به شکل رسمی وجود یک کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند.

نخست‌وزیر سوسیالیست اسپانیا در سخنرانی کوتاهی چند ساعت قبل از به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی دولتش، تاکید کرد این تصمیم «علیه هیچ‌کس و حتی علیه اسرائیل» نیست.

به رسمیت شناختن کشور فلسطین که چهارشنبه گذشته در اعلامی هماهنگ از سوی سانچز و همتایان ایرلندی و نروژی او علنی شد، از روز سه‌شنبه قابل اجرا خواهد بود.

اسرائیل با فراخواندن سفیران خود از مادرید، اسلو و دوبلین و احضار سفرای این سه کشور، به این تصمیم واکنش نشان داد.

هم‌زمان با انتشار خبرهای مرتبط با به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی سه دولت اروپایی، گزارش‌هایی مبنی بر پیشروی زمینی ارتش اسرائیل در رفح منتشر شده است.‌

طبق این گزارش‌ها، تانک‌های ارتش اسرائیل در محله تل‌السلطان در شمال غربی شهر و جایی که ارتش اسرائیل هنوز در آن عملیات زمینی انجام نداده است، مستقر شده‌اند.

اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، در رسانه اجتماعی ایکس، اسپانیا را به «هم‌دستی» برای «فراخوان‌ها به نسل‌کشی» یهودیان متهم کرد.

اکنون در سازمان ملل متحد ۱۴۳ کشور از ۱۹۳ کشور عضو از جمله روسیه، چین و هند خواهان به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین هستند.

مادرید، دوبلین و اسلو تصمیم خود را به عنوان راهی برای تسریع تلاش‌ها به منظور دست‌یابی به آتش‌بس در جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه توضیح داده‌اند.

خبرگزاری رویترز نوشت که اگر این تصمیم اساسا نمادین باشد، این سه کشور امیدوارند این تلاش‌ها شتاب بیشتری بگیرد و سایر کشورهای اتحادیه اروپا را به پیروی از آن تشویق کند.

اسپانیا و ایرلند بزرگ‌ترین و تاثیرگذارترین کشورهای اتحادیه اروپا هستند که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند و در این زمینه به سوئد، قبرس، مجارستان، جمهوری چک، لهستان، اسلواکی، رومانی و بلغارستان می‌پیوندند.

بریتانیا و استرالیا همراه با مالت و اسلوونی، دو عضو دیگر اتحادیه اروپا، در ماه‌های اخیر نشان داده‌اند ممکن است از این روند پیروی کنند.

فرانسه از اصلی‌ترین کشورهای اتحادیه اروپا اعلام کرده است که اکنون زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین نیست.

آلمان، دیگر کشور اصلی این اتحادیه و متحد اسرائیل، همچون ایالات متحده تاکید دارد که راه‌حل دو دولتی را می‌توان تنها از طریق گفت‌گو به دست آورد.

سانچز هفته گذشته گفته بود: «امیدواریم این به رسمیت شناختن و دلایلی که منجر به آن شد، به دنبال کردن سایر کشورهای غربی در این مسیر کمک کند زیرا هر چه تعداد ما بیشتر باشد، قدرت بیشتری برای برقراری آتش‌بس خواهیم داشت.»

جنگ کنونی غزه پس از حمله بی‌سابقه حماس در هفتم اکتبر سال گذشته به اسرائیل آغاز شد.

شعار در حمایت از فلسطین در اسپانیا

به گفته وزارت بهداشت غزه تحت کنترل حماس، این درگیری تا کنون منجر به کشته شدن بیش از ۳۶ هزار فلسطینی شده است.

اسرائیل می‌گوید حمله هفتم اکتبر، خون‌بارترین حمله در تاریخ ۷۵ ساله این کشور بود که هزار و ۲۰۰ کشته و دست‌کم ۲۵۰ گروگان بر جای گذاشت.

اسپانیا، ایرلند و نروژ، کشوری را به رسمیت شناخته‌اند که مرزهای آن مانند قبل از سال ۱۹۶۷ مشخص شده و دو بخش اورشلیم (بیت‌المقدس) به عنوان پایتخت‌های فلسطین و اسرائیل در نظر گرفته شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها