پکن میزبان حماس و فتح؛ چین بین دو گروه رقیب فلسطینی میانجی‌گری می‌کند

شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸

دو گروه فلسطینی فتح و حماس و یک دیپلمات در پکن روز جمعه اعلام کردند که چین میزبان مذاکرات وحدت فلسطین بین این دو گروه رقیب خواهد بود.

این اقدام، نشانه دیگری از نفوذ فزاینده چین در خاورمیانه است.

حماس که کنترل غزه را به دست دارد، با حمله به اسرائیل در هفتم اکتبر و کشتن ۱۲۰۰ نفر و به گروگان گرفتن ۲۵۳ نفر، آغاز جنگی را در غزه رقم زد که تا کنون به کشته شدن بیش از ۳۴ هزار فلسطینی انجامیده است.

اسرائیل گفته است که جنگ را تا نابودی کامل حماس ادامه خواهد داد.

گروه فتح، متعلق به محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی است که از حمایت غرب برخوردار است و در کرانه باختری، خودگردانی محدودی را اعمال می‌کند.

دو گروه رقیب فلسطینی از سال ۲۰۰۷ زمانی که حماس در جنگی کوتاه فتح را از غزه بیرون راند، نوانسته‌اند اختلافات خود را حل کنند.

آمریکا که از فتح حمایت می‌کند، حماس را یک گروه تروریستی می‌داند.

یکی از مقامات فتح به رویترز گفت که هیاتی به رهبری عزام آل احمد، مقام ارشد این گروه به چین رفته است. یکی از مقامات حماس نیز گفت که تیم این جناح برای مذاکرات به رهبری موسی ابومرزوق، یکی از مقامات ارشد حماس، اواخر روز جمعه به پکن رفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز جمعه در نشستی با خبرنگاران بدون تایید این دیدار گفت: «ما از تقویت اقتدار تشکیلات خودگردان ملی فلسطین حمایت می کنیم و از همه جناح های فلسطینی در دستیابی به آشتی و افزایش همبستگی از طریق گفتگو حمایت می کنیم.»

این اولین بار از زمان جنگ غزه است که هیاتی از حماس به چین می‌رود. به گفته وزارت امور خارجه چین، یک دیپلمات چینی به نام وانگ کجیان ماه گذشته در قطر با اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس دیدار کرد.

یک دیپلمات مستقر در پکن گفت که هدف از این مذاکرات، حمایت از تلاش‌ها برای آشتی دادن دو گروه رقیب فلسطینی است.

چین اخیراً نفوذ دیپلماتیک رو به رشد خود را در خاورمیانه نشان داده است. سال گذشته، پکن بین جمهوری اسلامی و عربستان سعودی، رقبای دیرین منطقه‌ای، به صورتی موفقیت‌آمیز میانجیگری کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده که به چین سفر کرده بود، گفت که او روز جمعه با شی جین پینگ، رییس‌جمهوری چین و دیگر مقام‌های بلندپایه در پکن در مورد چگونگی ایفای نقشی سازنده از سوی چین در بحران‌های جهانی، از جمله خاورمیانه، گفتگو کرده است.

مقام‌های چینی در ماه‌های اخیر حمایت از فلسطینی‌ها را در مجامع بین‌المللی افزایش داده‌اند و خواستار برگزاری کنفرانس صلح اسرائیل- فلسطین در مقیاسی بزرگ‌تر و تدوین یک جدول زمانی خاص برای اجرای راه‌حل دو کشوری شده‌اند.

در ماه فوریه، پکن از دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) خواست تا نظر خود را در مورد اشغال سرزمین‌های فلسطینی از سوی اسرائیل اعلام کند.

اخیراً، چین برای پیوستن فلسطین به سازمان ملل متحد نیز فشار آورده است. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین هفته گذشته گفت که کشورش این «بی‌عدالتی طولانی مدت تاریخی را اصلاح خواهد کرد».

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها