اسرائیل مذاکرات آتش‌بس با حماس در دوحه را ترک کرد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۰۸

یک مقام ارشد اسرائیلی نزدیک به موساد گفت که اسرائیل پس از آنکه به این نتیجه رسید که مذاکرات آتش‌بس غزه به‌دلیل خواسته‌های حماس به بن‌بست رسیده است، مذاکره‌کنندگان خود را از دوحه فراخواند.

به گزارش رویترز، این مقام اسرائیلی، یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه را به خرابکاری در دیپلماسی «به عنوان بخشی از تلاش گسترده‌تر برای شعله‌ور کردن جنگ در ماه رمضان» متهم کرد.

پیشتر، وال استریت ژورنال در روز ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ به نقل از مقام‌های آگاه گزارش داد یحیی سنوار و اسماعیل هنیه، رهبران حماس، درباره شرایط توافق آتش‌بس با هم اختلاف دارند. در حالی که هنیه با پیشنهاد آتش‌بس شش هفته‌ای موافق است، سنوار خواستار تعهد اسرائیل به پایان دائمی درگیری‌ها است.

اسرائیل و حماس، مذاکرات را با میانجیگری قطر و مصر پیش می‌بردند و گفته شده بود هدف از مذاکرات، آتش‌بس شش هفته‌ای در غزه در مقابل پیشنهاد آزادی ۴۰ گروگان از ۱۳۰ گروگانی است که هنوز در اختیار حماس در غزه هستند.

حماس در جریان مذاکرات خواستار توافقی برای پایان دادن به جنگ و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از غزه شد، اما اسرائیل این موضوع را رد کرده و گفته است که در نهایت تلاش‌های خود را برای از بین بردن حکومت و توانایی‌های نظامی حماس از سر خواهد گرفت.

حماس همچنین می‌خواهد به صدها هزار فلسطینی که در اولین مرحله از جنگ تقریبا شش ماهه، از غزه و مناطق اطراف آن به سمت جنوب گریخته‌اند اجازه داده شود به شمال بازگردند.

این مقام اسرائیلی گفت که اسرائیل موافقت کرده است که تعداد فلسطینی‌های زندانی را که در ازای آزادی گروگان‌ها دو برابر کند و به برخی از فلسطینی‌های آواره اجازه بازگشت به شمال غزه را بدهد.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیراسرائیل، روز سه شنبه اعلام کرد که حماس خواسته‌های «تو‌هم‌آمیزی» داشته است که نشان می‌دهد فلسطینی‌ها علاقه‌ای به توافق ندارند.

در تل آویو، حدود ۳۰۰ نفر از اعضای خانواده گروگان‌ها و حامیان آنها در تجمعی خواستار توافق برای آزادی گروگان‌ها شدند. برخی به نشانه اعتراض خود را در قفس‌ها حبس کردند و پلاکاردهایی با عکس عزیزانشان در دست داشتند که بر یکی از آنها نوشته شده بود:« هیچ قیمتی خیلی بالا نیست.»

حماس اسرائیل را متهم کرده است که در حالی که به حملات نظامی خود ادامه می‌دهد، مذاکره را نیز متوقف کرده است.

قطع مذاکرات آتش‌بس در حالی رخ داده که شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار آتش‌بس فوری، آزادی گروگان‌ها و تسریع در کمک‌رسانی به مردم در نواز غزه شده است.

تصویب این قطعنامه در شورای امنیت بر تنش بین اسرائیل و آمریکا افزوده است. بنیامین نتانیاهو در واکنش به رای ممتنع آمریکا به قطعنامه شورای امنیت، سفر هیئتی از مقام‌های اسرائیلی برای گفتگو درباره حمله احتمالی زمینی به رفح را لغو کرد.

مقام‌های سازمان ملل هشدار داده‌اند که با کمبود شدید غذا، دارو و مراقبت‌های بیمارستانی، احتمال بروز قحطی و فاجعه‌ای انسانی در غزه افزایش یافته است.

با آنکه آمریکا تاکید کرده که حمله زمینی به رفح به انزوای بین‌المللی اسرائیل می‌انجامد، نتانیاهو گفته است که با یا بدون کمک آمریکا، عملیات نظامی در رفح انجام خواهد گرفت و اسرائیل، پایگاه‌های حماس در نوار غزه را به‌طور کلی نابود خواهد کرد.

هم‌زمان با اعلام خبر قطع مذاکرات، رسانه‌های حکومتی در ایران از دیدار اسماعیل هنیه با علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی گزارش دادند.

اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی گروه حماس، روز سه‌شنبه هفتم فروردین برای دیدار با مقام‌های جمهوری اسلامی وارد تهران شد. این دومین سفر هنیه به ایران از زمان آغاز جنگ غزه است. علاوه بر هنیه، زیاد النخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین نیز اکنون در تهران است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها