نتانیاهو نشست چهارجانبه پاریس را «سازنده» اما دارای «اختلافات قابل توجه» توصیف کرد

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۹

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل نشست چهارجانبه پاریس درباره جنگ کنونی غزه را که بین مقامات آمریکایی، مصری، قطری و اسرائیلی برگزار شد، «سازنده» اما دارای «اختلافات قابل توجه» توصیف کرد.

دفتر بنیامین نتانیاهو شامگاه یکشنبه هشتم بهمن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که روسای موساد (سرویس‌ اطلاعات خارجی اسرائیل) و شین‌بت (سرویس‌ اطلاعات داخلی اسرائیل) در این نشست حضور داشتند.

این بیانیه به روز یا مکان دقیق مذاکرات اشاره نکرد و افزود که طرفین مذاکرات «این هفته در جلسات دیگر به بحث خواهند پرداخت».

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، ویلیام برنز رییس سیا، محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی نخست وزیر قطر و یک شخصیت ارشد مصری نیز در این مذاکرات حضور داشتند.

این خبرگزاری به نقل از منابع نزدیک به شرکت‌کنندگان نوشت که هدف این نشست‌ها که از روز شنبه آغاز شد، پیشرفت به سوی توافقی از جمله آتش‌بس در جنگ و آزادی گروگان‌های اسرائیلی است.

دولت اسرائیل تحت فشار عمومی برای بازگرداندن گروگان‌هایی قرار دارد که در جریان حمله حماس به اسرائیل در روز هفتم اکتبر به اسارت گرفته شدند و هنوز در بند هستند.

کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا در همان روز با امیر قطر «آخرین رویدادهای اسرائیل و غزه، از جمله تلاش برای آزادی گروگان‌های ربوده شده توسط حماس» را بررسی کرد.

نتانیاهو بارها اعلام کرده که هیچ راه‌حلی برای جلوگیری از حملات مشابه هفتم اکتبر جز «نابودی» گروه شبه‌نظامی حماس ممکن نیست.

نیویورک‌تایمز در گزارشی در مورد گزینه‌های مورد بحث در پاریس، از آتش‌بس سی روزه اولیه برای آزادی زنان، مسن‌ترین گروگان‌ها و مجروحان یاد کرد.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، در این مدت، طرفین درباره جزئیات مرحله دوم آتش‌بس مذاکره خواهند کرد که آن هم باید ۳۰ روز طول بکشد و اجازه آزادی افراد و سربازان را بدهد.

این توافق دوباره شامل آزادی فلسطینی‌هایی است که در زندان‌های اسرائیل به سر می‌برند.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در گفت‌وگو با سربازان این کشور تاکید کرد: «این روزها ما در حال انجام یک فرآیند مذاکره برای آزادی گروگان‌ها هستیم.»

او قول داد زمانی که گروگان‌ها در غزه هستند فشار نظامی اسرائیل ادامه خواهد داشت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

حرف آخر با پوریا زراعتی
بازار موبایل در ایران، گره کور
نوا
خبر

شنیداری

پادکست‌ها